دادستان کل لاهه بار دیگر خواستار بررسی جرائم جنگی نیروهای امریکایی در افغانستان شد و از دیوان بینالمللی کیفری خواسته تا درباره تصمیم عدم بررسی این جنایات توضیح دهد.
«فاتو بنسودا» دادستان کل دادگاه لاهه در یک سال اخیر تلاشهایی را برای کسب مجوز به منظور رسیدگی به جرائم جنگی نیروهای امریکایی در افغانستان آغاز کرده است که این موضوع مخالفت دولت امریکا و رژیم صهیونیستی اسرائیل را در پی داشت.
آوریل سال جاری فاتو بنسودا دادستان کل لاهه برای بررسی جنایات جنگی نیروهای امریکایی خواست تا به واشنگتن سفر کند اما دولت امریکا روادیدش را به این کشور لغو کرد.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور امریکا به دیوان کیفری بینالمللی لاهه درباره عواقب بررسی جنایات نیروهای امریکایی در افغانستان هشدار داد و خواستار توقف این روند شد.
در نتیجه فشارهای امریکا، دادگاه لاهه اعلام کرد که با درخواست فاتوبنسودا برای بررسی جنایات جنگی امریکا در افغانستان مخالفت کرده و قرار نیست که در مورد این موضوع تحقیقاتی انجام شود.
دادگاه بینالمللی لاهه تاکید کرده بود که آغاز تحقیقات در افغانستان به تامین عدالت منجر نخواهد شد زیرا جناحهای درگیری در این کشور از جمله امریکا در این زمینه همکاری نمیکنند.
فاتو بنسودا این استدلال دادگاه لاهه را در تضاد با اهداف کاری دیوان بینالمللی کیفری دانسته است زیرا به گفته وی در شرایطی که دولتها توانایی و یا اراده لازم را برای مجازات عاملان جرائم را ندارند این دادگاه خود را به بررسی جرائم متعهد میداند.
حالا با گذشت چند ماه از این موضوع دادستان کل لاهه بار دیگر درخواست 17 صفحهای را به دیوان بینالمللی کیفری ارائه کرده و خواستار تحقیق درباره جنایات جنگی امریکا در افغانستان شده است.
وی از دادگاه لاهه خواسته است تا درباره تصمیم اخیرش مبنی بر عدم بررسی جنایات جنگی امریکا در افغانستان توضیح دهد تا زمینه برای استیناف خواهی او فراهم شود.
این در حالی است که شماری از نهادهای حقوق بشری نیز از تصمیم دادگاه لاهه برای عدم بررسی جنایات جنگی امریکا در افغانستان انتقاد کرده بود.
اما رئیس جمهور امریکا عقب نشینی دادگاه لاهه را به مثابه یک پیروزی سیاسی دانست و از آن استقبال کرده بود.
نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی اسرائیل نیز صرف نظر دادگاه لاهه از تحت پیگرد قرار دادن نیروهای امریکایی به معنی اصلاح بی عدالتی دانسته بود که به نفع این رژیم تمام شده است.
گفتنی است که سال گذشته هزاران نفر از قربانیان جرائم جنگی در افغانستان شکایات خود را در دادگاه لاهه به ثبت رساندند.
دادگاه بینالمللی لاهه سال 2002 در پیمانی توسط سازمان ملل ایجاد شد و مورد تصویب 123 کشور از اعضای سازمان ملل از جمله افغانستان قرار گرفت، امریکا، چین، هند و روسیه نیز از پیوستن به این دادگاه خودداری کردهاند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/11494
تگ ها: